A och O

Idag hämtade jag detta troll på dagis.
Det var absolut inga problem. Hon var så glad så.

Däremot failade både jag och karln på de två mest väsentliga delarna som kan vara rätt viktiga att kunna när knodden kommer.

1. Karln fick i uppdrag att sätta fast bilbarnsstolen i bilen. Han gav upp innan han ens försökte och en granne som han aldrig pratat med förut fick göra det istället.

2. Jag sätter för det första fast Saga i bilbarnsstolen med overallen på och det såg rätt tight ut men jaja, hon satt fast. Sedan skulle vagnen in i bakluckan. Det gick sådär.
Till slut får jag be en dagisfröken hjälpa mig att få ihop vagnen. Hon såg ut att vara pensionerad sedan länge men kunde ändå med dessa nymodigheter till vagnar bättre än vad jag gjorde.
FAIL.

Åre Workout

Japp, i helgen har jag och kollegorna varit i Åre på "Åre Workout".
En träningshelg som var fantastisk!
Massa nya och roliga pass, föreläsningar, relax och grymt väder.
Nu kunde jag inte testa allt men fick se de andra slita och svettas så det var en bra helg helt enkelt.
Det blir definitivt en ny tradition!

I söndags var det Mors dag, och jag "skojade" (läs hintade) med karln på lördagen och undrade om jag också skulle få någon present. Han hade tydligen diskuterat detta med min vän och hans vän på krogen och dessa två menade att jag absolut inte skulle få något förrän jag klämt ut ungen (destroyers!) och han hängde på där.

Men på söndagen fick jag ett mms:
Vilken karl! Tänker ni.
Ja, verkligen. En liten liten premothers gift hade han ordnat, skrev han.
Mhm, vad var det då? Undrar ni.
Han har lagt ribban för Mors och Fars dag... 

Paff blev jag, och väldigt väldigt glad såklart. Nu kan jag ju ta fram olika bakrecept med musik i bakgrund under mammaledigheten. Den här oändliga tiden som jag anser mig komma ha då!
Karln påpekade snabbt att han hade köpt en försäkring på den också. Vad menar han med det?

Då min egen mor inte ville komma hem från Ö-vik så skickade vi systrar ett olivträd till henne. Hon blev glad.
På söndagen grillade vi istället på ön med svärföräldrarna och fick lite fina kort på kusin Hjalmar.
Här hade svärfar blivit skadad av krokodilen som fanns på ängen.

Till helgen är det reunion. Alla 9:onde klassare. Trevligt!
Bjuder därför på första magbilden som togs förra veckan. Tänk, vad tiden går fort.
Frid

Städning

Jag har precis städat.
Ni som känner mig vet att jag gillar att städa.
En tillfredsställelse är t.ex. ljudet när man dammsuger upp knäckebröd eller småsten. När man får torka rent alla ytor och ha det fräscht i diskon. 

Dagens tillfredsställelse blev att jag fick handdammsugaren helt ren (filtret och allt)!

Ja, det kanske inte är normalt.
Men det är inte kliniskt rent hos oss hela tiden. Och jag bryr mig verkligen inte hur det ser ut hos andra, så ni behöver inte vara rädda för att bjuda över mig.
Ibland är det riktigt skitigt här också, då man inte har hunnit städa, men då mår jag också lite dåligt av det.

När min karl vill överraska mig, då har han städat lägenheten, dammsugit och moppat och kanske lagat lite god mat (som han egentligen alltid gör) men det är enough också. Han behöver inte köpa massa grejer. Det räcker långt med att han har städat. Så han är guld värd när han gör sånt.
Även om jag alltid kommer att städa bättre än vad han gör. 
Men han kommer alltid att laga bättre mat än vad jag gör så det är rätt even steven.
VS 

Just när det gäller matlagningen så har jag tänkt att jag ska bli bättre på det när jag är mammaledig.

HAHA, tänker ni.
Du kommer att vara trött och inte ens orka tänka på städning och matlagning.
That's real life!

Ja, jag har fattat att det kommer att ske en rätt stor omställning i augusti. Och att man egentligen inte är "ledig" och kommer att få känna av begreppet "trött som få" på en helt annat nivå.

Jag försöker förbereda mig för det värsta, att knodden får kolik eller något
men jag kan ju inte heller gå in med inställningen att jag inte kommer orka något.
Jag har planer över att laga nya maträtter, baka massa, städa, fixa och dona och visst, allt kommer inte att ske på en gång och kanske inte alls men det är roligt att planera också.

Näe, nu ska jag ta och tvätta lite.

frid vänner



Gråtfilm

Det kan vara hormoner, det kan bara vara jag men här kommer ett tips på en gråtfilm. Kommer att gå med huvudvärk hela dagen nu på grund av att jag försökte hålla tillbaka tårarna. Ni vet, man är ju inte direkt vacker när man gråter, i alla fall inte jag. Och ännu värre ser man väl ut när man håller tillbaka.

The Vow

Tävling i Söderhamn

I lördags var vi iväg och tävlade på Gävleborgsjakten i Söderhamn.
Vi är väldigt nöjda med tävlingen, det enda som är synd är att det är rätt få lag som är med på den.



DSC_0129 by Errki
DSC_0128 by Errki

Finska butiken

Det är sant.
Det finns en finsk butik på haga.
Med finska livsmedel och grejer.
Jag måste dit.
http://www.finskabutikenvn.se/
frid

Jag är skadad

Efter att jag överraskade karln med Manchester-resan där vi såg Manchester United spela, så har jag ju också börjat "följa" detta lag. Inte lika frenetiskt som karln såklart men nu sitter jag här ensam hemma och tittar på Manchester City - QPR och halvsvettas.

Men varför ser du den matchen?
Jo, för om det blir oavgjort i denna match eller om QPR vinner över City samt att Manchester United vinner över Sunderland så vinner United ligan. Har ingen aning om vilken liga det är men har fattat så långt av karln att denna match är viktig.

Hur vet jag det?
Jo för att han själv varken ser denna match eller den mellan Manchester United - Sunderland som är just nu. Han har inte nerverna för det.
Hur går det då? Undrar ni ju självklart.
Det är 2-2. Oavgjort. Alltså positivt för United. 5 minuter kvar.

Knodden känner mina nerver. Den rockar loss i magen just nu. Den kommer att bli skolad i Uniteds anda, det är oundvikligt.
Denna dress väntar honom/henne.

Babyshower...

Jag skummar igenom Gynnings blogg och ser att hon har haft en Baby shower.

Varför har man en sådan? Och vad är tanken?
Jag googlade det.

Baby shower är en amerikansk tradition som blir allt vanligare även i Sverige. Tanken från början var att mammor och blivande mammor kunde snacka ihop sig och dela med sig av erfarenheterna mammor emellan. Ungefär som en föräldrargrupp utan papporna. Med de amerikanska TV-seriernas intåg i vårt vardagsliv så har det blivit allt vanligare att man håller baby showers även i Sverige. En baby showerhar man vanligen några månader innan beräknad födsel men man kan även ha det ganska snart efter att den nya bebisen anlänt. Ofta är det nära släkt eller vänner som arrangerar baby showern så att den blivande mamman får vara i centrum utan att själv göra jobbet. Tidigare var det bara mammor som var delaktiga i babyshowern men i dagens lite mer jämnlika samhälle kan även papporna vara med!
Vid en babyshower ger man traditionellt en gåva till mamman och bebisen. Allt som passar till en nyfödd bebis passar som present. Kläder, leksaker, en mysig filt... Vissa saker är mer populära som gåvor än andra.

Man ska alltså överrösas med presenter. Det är väl egentligen den enda anledningen till att jag skulle ha en. Som en extra födelsedag.
Och då denna knodd i magen har ett beräknat datum på 16 augusti och jag själv fyller år den 19 augusti så tror jag av naturliga skäl att knodden självklart har en plan att stjäla min födelsedag. 

Hur kan jag tro något sådant om mitt eget barn? Tänker ni.

Jo, denna lilla knodd kommer att ha en stark anknytning till karln. Ja, han är ju pappan så det är väl kanske inte så konstigt. Men då karln fyller år den 22 augusti så är jag rätt säker på att han håller på och startar en konspiration tillsammans med bebisen mot mig. Att komma överens om att bebisen inte ska ta hans födelsedag. Den är too precious för honom. Verkligen.

Karln älskar presenter. Han vill gärna öppna dem dagen innan eller varför inte veckan innan. Han vill till och med öppna mina dagen innan. Det behöver inte ens vara hans presenter, han älskar alla överraskningar. Samma sak som på julafton.

Det inträffade en ganska allvarlig situation nu senast i jul. Vi har alltid firat julafton på varsitt håll och denna gån åt jag julfrukost hos svärmor för att sedan åka till mammsen. Innan jag åkte iväg så skulle jag få med mig någon av de gemensamma julklappar som jag och karln skulle få, så jag skulle få öppna någon hemma.

Karln reagerade ganska snabbt och var noga med vilket paket jag skulle få välja, inte det största i alla fall. Svärmor tyckte att jag kunde få ta med mig i alla fall 3st och 1st skulle vara kvar till honom.
Nej, det gick inte.
Det slutade med att jag fick med mig 2st och precis innan jag ska åka, så kommer svärmor med en extra påse med julklappar som BARA var till mig.
Haha, ni skulle ha sett karlns min. Oslagbart. Vilken svartsjuka. Som när syskonet får flest och bäst klappar.
Jag njöt.

Tillbaka till bebisen. Jag är alltså rätt övertygad om att karln håller på och pratar med ungen på nätterna för att han ska slippa bli av med sin födelsedag.
Dessutom hjälper nog katterna till på något sätt. För de är pure evil innerst inne.
Vilket betyder att jag förmodligen blir av med min.

Så. När ska ni ordna min Baby shower?


Juldagen med svärföräldrarna. Där var han glad i alla fall!

Och för er som inte visste, så ja, jag är gravid.
Här är knodden i vecka 18.
Frid


I like big butts..

Är det fel att jag försöker lära mig texten till MC Hammers låt "Baby got back", så att jag kan sjunga den för knodden? Precis som Rachel gör till Emma i Vänner. Och så börjar hon skratta.
Så vill jag också att vår knodd ska göra.
Jag lär mig inte hela texten men refrängen i alla fall!
I like big butts and I can not lie
You other brothers can't deny
That when a girl walks in with an itty bitty waist
And a round thing in your face
You get sprung, wanna pull out your tough
'Cause you notice that butt was stuffed
Deep in the jeans she's wearing
I'm hooked and I can't stop staring

Sen spårar den ut ännu mer så jag stannar nog där.

Morgonen börjar med en galen katt (Lillan) som vill ut såklart. Sedan kommer hon tillbaka efter några timmar med en..
... domherre. Hon har avancerat i sitt hunting game.
Efter ett antal avsnitt av "New girl" (bra serie, tips!) så for vi ut till Birsta och inhandlade lite grejer till balkongen. Grillen är ren, en terassvärmare är inköpt så nu är ni välkomna att joina oss på balkongen!
Vi hann med en lunch på Ågläntan också. Mys.
Och nu ska jag åka ut och träna tjejerna.
frid