Out of the game

Vi var ju med i tidningen för några helger sedan, för er som missade. För jag vet ju att ni har tittat efter oss.
Ser lite halvt smått galen ut nu i efterhand men jaja. Vi ville egentligen ha bilderna i svartvitt men det missades.
 
Vi var till sjukhuset och fotograferade oss, då det var gratis. Alltid en fördel.
Fotografen var väldigt pratglad, vi hann inte riktigt med oss så han svarade på sina egna frågor och vi satt där tysta och snälla medan han försökte få Allies uppmärksamhet till kameran.
 
Efteråt så fick vi välja ut den bild som blev bäst. 
Karln pekade på en bild, men jag tyckte att jag såg wierd ut på den.
Fotografen tyckte det var roligt, att jag kollade mer på hur jag såg ut och inte på Allie, som faktiskt i detta läge, var huvudpersonen.
 
Sedan kom den. Bomben.
"Lilla gumman, du är borta från marknaden ett tag nu bara så du vet, fniss".
 
Ja, inte kommer det vara någon som kollar åt mitt håll nu och tänker "I wanna hit that" direkt. Men det gör inte så mycket (eller?) men det roliga är att skulle karln gå runt med en barnvagn på stan ensam, då skulle han få uppmärksamhet, jajjemän!
För ser man en karl gå runt med en barnvagn på stan så tänker många - "ååh, vad fint, vad han är engagerad". Och så är han snygg på det.
Men från oss mammor flyr karlarna. De får istället panik när det är barn med i bilden.
 
Ja men uttrycket milf då? Undrar ni.
Ja men det blir man inte kallad med en nyfödd och en sambo. Snarare om man har vuxna barn och är singel.
 
Frid

Att få nya vänner

Jag och Frida gjorde en rolig grej förra året på vår födelsedag. Vi skrev ett brev till oss själva som vi skulle öppna nästa gång vi fyllde år.
Vi hade med rubriker som familj, vänner, kärlek och arbete och så skulle vi skriva hur läget såg ut just då och hur vi trodde att det skulle se ut om ett år.
 
Jag tänker inte avslöja allt såklart men under kärlek så hade jag skrivit att jag och karln skulle gå igenom något stort. Om det var ett hus, en liten knodd eller något annat, det visste jag inte.
Men nog hände något fantastiskt, och stort. Stort som i att man nu är mamma (!) och stort som i att hon var bannemig stor när hon kom ut..
Det finns ju ingen finare än den här donnan.
 
Under vänner så skrev jag att jag skulle få en ny vän.
Och det här har jag reflekterat över och insett att jag faktiskt har fått två.
Det är ju inte alltid man skaffar sig nya vänner nu på "äldre dagar".
En av dem är Kristina som jag tidigare har tränat truppgymnastik med och som flydde stan ett tag och kom tillbaka för något år sedan och nu har hon och hennes karl fått lilla fina Edvin.
Det är fantastiskt skönt att ha någon att umgås med på dagarna. Vi behöver inte göra något speciellt, knappt prata med varandra, utan bara vara. Det lät ju jädrans trist kanske, och det är klart vi har roligt och umgås, men det är inte alla man kan bara vara med heller.
 
Den andra personen är Anders. En pensionär.
Otippat? Ja, det är inte alltid man skaffar sig 65-åriga vänner!
Vi hittade varandra genom ett hälsouppdrag jag gjorde ute hos en av våra kunder och vi har varit vänner i snart 2 år. Äter ofta lunch ihop och för några helger sedan så bjöd han och frugan hem oss till dem på middag.
Mycket trevligt!
 
Jag rekommenderar er alla att skriva ett brev till er själva. För det första är det roligt att läsa, men det är också en bra grej som får en att reflektera över det år som gått.
Det ska vara en positiv anda över brevet och det leder ofta till att det man önskat ska hända, händer. Vi sätter sprätt på våra hjärnor och sår ett frö, som gör att vi strävar mot vårt/våra mål. Vi drar oss automatiskt till sådant som förstärker detta, och fortsätter vi bara att påminna oss om målet så är vi där till slut.
Det här är också en bra grej att göra när det gäller sitt arbete och träning. Hur vill jag att min arbetssituation ska se ut om ett år? Hur tränad vill jag vara? Till exempel.
 
Nog om det.
Idag är det en fantastisk dag. Vi har varit ut och njutit av solen. 
Jag har nu tagit mig en lyxkaffe (kaffe med vispad grädde, kanel och kardemumma) och ska nu mysa med jäntan som precis vaknat.


Marika, Vilde och karln och Klara och Allie till höger.
 
Ett fantastiskt gott morotsbröd, varsågoda --> Morotsbröd i långpanna
 
 
Frid