Babyshower...

Jag skummar igenom Gynnings blogg och ser att hon har haft en Baby shower.

Varför har man en sådan? Och vad är tanken?
Jag googlade det.

Baby shower är en amerikansk tradition som blir allt vanligare även i Sverige. Tanken från början var att mammor och blivande mammor kunde snacka ihop sig och dela med sig av erfarenheterna mammor emellan. Ungefär som en föräldrargrupp utan papporna. Med de amerikanska TV-seriernas intåg i vårt vardagsliv så har det blivit allt vanligare att man håller baby showers även i Sverige. En baby showerhar man vanligen några månader innan beräknad födsel men man kan även ha det ganska snart efter att den nya bebisen anlänt. Ofta är det nära släkt eller vänner som arrangerar baby showern så att den blivande mamman får vara i centrum utan att själv göra jobbet. Tidigare var det bara mammor som var delaktiga i babyshowern men i dagens lite mer jämnlika samhälle kan även papporna vara med!
Vid en babyshower ger man traditionellt en gåva till mamman och bebisen. Allt som passar till en nyfödd bebis passar som present. Kläder, leksaker, en mysig filt... Vissa saker är mer populära som gåvor än andra.

Man ska alltså överrösas med presenter. Det är väl egentligen den enda anledningen till att jag skulle ha en. Som en extra födelsedag.
Och då denna knodd i magen har ett beräknat datum på 16 augusti och jag själv fyller år den 19 augusti så tror jag av naturliga skäl att knodden självklart har en plan att stjäla min födelsedag. 

Hur kan jag tro något sådant om mitt eget barn? Tänker ni.

Jo, denna lilla knodd kommer att ha en stark anknytning till karln. Ja, han är ju pappan så det är väl kanske inte så konstigt. Men då karln fyller år den 22 augusti så är jag rätt säker på att han håller på och startar en konspiration tillsammans med bebisen mot mig. Att komma överens om att bebisen inte ska ta hans födelsedag. Den är too precious för honom. Verkligen.

Karln älskar presenter. Han vill gärna öppna dem dagen innan eller varför inte veckan innan. Han vill till och med öppna mina dagen innan. Det behöver inte ens vara hans presenter, han älskar alla överraskningar. Samma sak som på julafton.

Det inträffade en ganska allvarlig situation nu senast i jul. Vi har alltid firat julafton på varsitt håll och denna gån åt jag julfrukost hos svärmor för att sedan åka till mammsen. Innan jag åkte iväg så skulle jag få med mig någon av de gemensamma julklappar som jag och karln skulle få, så jag skulle få öppna någon hemma.

Karln reagerade ganska snabbt och var noga med vilket paket jag skulle få välja, inte det största i alla fall. Svärmor tyckte att jag kunde få ta med mig i alla fall 3st och 1st skulle vara kvar till honom.
Nej, det gick inte.
Det slutade med att jag fick med mig 2st och precis innan jag ska åka, så kommer svärmor med en extra påse med julklappar som BARA var till mig.
Haha, ni skulle ha sett karlns min. Oslagbart. Vilken svartsjuka. Som när syskonet får flest och bäst klappar.
Jag njöt.

Tillbaka till bebisen. Jag är alltså rätt övertygad om att karln håller på och pratar med ungen på nätterna för att han ska slippa bli av med sin födelsedag.
Dessutom hjälper nog katterna till på något sätt. För de är pure evil innerst inne.
Vilket betyder att jag förmodligen blir av med min.

Så. När ska ni ordna min Baby shower?


Juldagen med svärföräldrarna. Där var han glad i alla fall!

Och för er som inte visste, så ja, jag är gravid.
Här är knodden i vecka 18.
Frid


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback