Gjattis Bibitta
Som Saga skulle säga.
Pappa, syster Linda, Allie och Birgitta. Dock bara Allie som lyssnade på instruktionerna att titta in i kameran.
Vår present till Birgitta blev iallafall..
Nu är det dags att nyttja er biosupé,
hoppas ni slipper högljudda typer brevé.
Kvällen tar inte slut där,
vi tycker att ni ska spendera natten här.
Inte här som i hemma hos oss,
nej ni ska istället få bo som en maffiaboss.
Bestäm ett datum som för er funkar,
efter bion ni mot Hotell Knaust lunkar.
Lägg er i sängen, se på film och ät en bulle,
morgonen efter njuter vi allihopa av deras härliga frulle.
Så!
En efterlysning av receptet på ett gött bananbröd har gjorts också. Här kommer det.
Ingredienser för 1 bröd.
2-3 st mogna/övermogna bananer
(2st bananer för den som bara vill ana smaken, 3st om ni vill att det ska smaka mer)
4 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
2 msk rågkross
2 tsk bikarbonat
0,5 dl honung
250 g kessela/kvarg
4 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
2 msk rågkross
2 tsk bikarbonat
0,5 dl honung
250 g kessela/kvarg
1 dl grovhackade valnötter (alt. cashewnötter, mandlar)
1 tsk salt
1 tsk salt
Andra gången jag gjorde brödet fick jag ta det jag hade i skåpet vilket blev:
2-3 st mogna/övermogna bananer
2 dl dinkelmjöl
2 dl rågmjöl
2 dl rågmjöl
2 dl mandelmjöl
2 msk vetekli
2 msk vetekli
0,5 dl linfrön
1 tsk bakpulver + 1 tsk bikarbonat
0,5 dl honung
250 g kessela/kvarg
0,5 dl honung
250 g kessela/kvarg
1 dl grovhackade valnötter
1 tsk salt
1 tsk salt
Tyckte personligen att detta recept blev godare.
Nu blire bildbomb!
Tjarå!
Kommentarer
Trackback